пятница, 26 февраля 2010 г.

Київ



Це велике місто. Нещодавно тут почалися великі будівництва. Чесно скажу, що всякі там житлові будинки, так само, як підземні магазини мене не турбують; змінений вид Майдану теж, зрештою, і попередній дизайн не відрізнявся високою естетичністю.
Хоча я краще б побудував більше туалетів. Самі гарні місця - в центрі:
Ряд парків на схилах Дніпра - трохи не доглянуті, але зате створюється відчуття самотності. Якщо розібратися, то на схилах стоїть київська консерваторія, трохи нижче від неї сходи, якими можна спуститися до Пішохідного Мосту (він веде на Труханів Острів). За консерваторією, якщо піти на південь зустрінеться символ об'єднання України і Росії (багато хто знає його як "ярмо"); піднявшись по сходах, потрапите в парк. Парк маленький, але затишний; алейки закінчуються біля мосту (дипломна робота Патона), що навис над дорогою, з'єднавши два пагорби. Його називають "Чортів" або "Міст закоханих".
На іншому боці теж парк, йдучи по ньому, побачите стадіон Динамо, і потрапите до Маріїнського палацу, рядом з будинок Верховної Ради і багато міліціонерів. Йдете далі - це парк Ватутіна.
Якщо ви раптом спуститись в низ на схили, то, швидше за все, знайдете зелений театр (побудований на залишках укріплень 17 століття). Ще нижче по схилу є майже така ж кам'яна стіна, але без будь-якої культурної цінності) там частенько тренуються скелелази.
Кажуть, що тут небезпечно, так, що не гуляйте поодинці.
На схилах розташована Аскольдова могила (нині діюча церква).
Продовжуючи шлях, потрапите в парк слави, далі Києво-Печерська Лавра (музей і діючий монастир).
Далі меморіальний комплекс ВВВ (музей техніки під відкритим небом і Статуя-будівля музею ВВВ - Батьківщина-Мати). Тут парки на схилах закінчуються.
На Печерську є "будинок з химерами" (його на суперечку збудував архітектор Городецький). Дуже симпатичний будинок, але облуплений часом, зараз його реставрують. Він стоїть між театром І. Франка та адміністрацією президента.
Від Поштовій Площі вгору (і вниз) возить всіх бажаючих фунікулер. Там, куди він піднімає просто виставка стародавньої архітектури Михайлівський собор, Софіївський собор, пам'ятник Б. Хмельницькому є і нововведення: пам'ятник княгині Ользі. Від Софіївській площі пішечки запросто можна дістатися до Андріївського Спуску, тут люблять торгувати будь-якою сувенірною дурницею. У свята Андріївський Узвіз схожий на мурашник. Народу - не проштовхнутися, всі, хто не продає, так, щось купує або просто прийшов подивитися :). У такі дні я це місце не люблю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий