пятница, 26 февраля 2010 г.

Кам'янець-Подільський




Маленьке місто, майже безлюдне. Всі новобудови знаходяться в поважному віддаленні від історичного центру. Туди можна потрапити по Новопланівський міст (1874 року народження), а можна пройти по Пушкінській, Суворова і трохи поплутав вийти за фортецею. Такий маршрут дозволить вам підійти до церкви з блакитною покрівлею, інакше ви швидше за все її пропустите.
Фортеця колись складалася з Старої та Нової частини, а збереглася тільки стара. Колись турки і поляки чудово постаралися, щоб до нас дійшла якомога менша частина цієї споруди. Сама фортеця гніздиться на крутому пагорбі, від неї до іншого пагорбу веде дамба, вона служить і мостом. З неї можна спуститися в долину і знайти дерев'яну церкву (1799 року), правда для цього доведеться пройти по абсолютно чарівному навісному містку.
Коли пройдеш по дамбі, то потрапляєш в Старе Місто, він весь вмостився на пагорбі-острові. Тут на не дуже великій площі розселилося безліч цікавих будівель як культового, так і військового значення.
Навколо старого міста, протікає річка Смотрич і туляться невеликі приватні будиночки. По місту розгулює безліч кішок, іноді з'являються кури. Тиша і відсутність машин, безлюдність, бруковані дороги, кам'яні стіни, зухвалі висячі містки, неповторний ландшафт і чисте повітря з запахом пічного диму ...
Зовсім недалеко від Кам'янця є містечко Хотин, з неповторною фортецею, туди від автовокзалу ходять автобуси.

Комментариев нет:

Отправить комментарий