пятница, 26 февраля 2010 г.

Луцьк



Чимось особливе місто.Багато цікавих будівель знаходяться в одному районі. Найвідоміший - "верхній" замок Любарта; колись був і "нижній", але від нього до наших днів дійшли лише деякі елементи.Тут, звичайно, є екскурсовод, а без нього огляд замку не мав б сенсу.
Екскурсовод розповість вам про місто стільки, що далі оглядати його буде набагато простіше й цікавіше.
Другий за грандіозністю - монастир єзуїтів. Цікавим є не стільки сам монастир, як його затхлі підвали. У них трудиться доброволець - старатель. Не маючи спеціальної освіти він викопує з землі історію у вигляді черепів, та осколків. А ще відчищає багаторічні автографи типу "Тут був Вася" в пошуках фрагментів за цим стоять написів.
Зовсім поруч із цими старожитностями, на березі річки є будинок одного скульптора. Дивна, що складається з ліплення і скульптур споруда. Одного разу я бачив, як (мабуть) господар вийшов на балкон верхнього поверху, щось гнівно буркнув, і кинув собі на подвір'я щось крихке - глиняна. Знайти цей будинок раджу всім - другого такого немає. Крім зазначених будівель є ще багато цікавих - Лесі Українки наприклад. Від вокзалу, до головних визначних пам'яток, веде четвертий тролейбус.
Зазирнувши в історію зазначу, що в 1972 році тут відкрили тролейбусний рух, а зовнішній вигляд транспорту про це нагадує :)
Збереглися старовинні будівлі в поганому стані; в небезпечній близькості від них сучасні аксесуари (базар, будівлі), вони псують враження. Зараз біля замку заново відбудували шматок стіни (правда сучасною цеглою). Сам замок кажуть XIV - XV століття.

Комментариев нет:

Отправить комментарий