пятница, 26 февраля 2010 г.

Львів



Українцю жити в Україні і не побувати у Львові, це не просто грішно, а більше ознака ліні. Ось перша з причин, що привели мене сюди. У Львові дуже мало асфальтованих доріг, всі більше мостяться. Розсудлива влада забезпечила місто вузькоколійних трамваями, але цього не завжди достатньо, під часту рейки на дорогах сплітаються, переходять в одну, особливо захоплює, що трамваї їздять здебільшого уздовж тротуарів, а машинам за цим доводиться паркуватися там де в інших містах була б біла лінія.
Від вокзалу пішим ходом до св. Юра, потім в центр на проспект Свободи тут варто відвідати оперний театр, з ліва від нього (в одному з будинків) каси. Купуйте квиток на вечірній сеанс, ви нічого не пропустіть, повірте.
Поблизу знаходяться такі примітні споруди, як Італійський дворик, арсенал; взагалі, Львів - таке місто, що не копни цікаво.
Особливо зверніть увагу на барельєф, що прикрашає жовтенький будинок напроти собору на якому написано "Soli Deo Honor In Gloria". Це повчальний барельєф із чотирьох зображень оповідає про важку долю - чоловіки шанували гріх Онана замість спілкування з пані.
Якщо ви - мастаки швидко ходити, можна піднятися на Високий Замок і оглянути Львів поглядом зверху. Замок колись стояв тут, але від нього залишилося кілька метрів цегляної кладки. Високий замок це гора, її далеко видно, завдяки примостився на ній телевезіонной вежі.
Шевченківський Гай - парк в якому розмістилися стародавні хатки і церкви. От сюда і до кладовища рукою подати.
Відвідайте Личаківський цвинтар. Не можна не потривожити своїми кроками прах столітніх мертвих, вони не для того будували собі надгробки, щоб зайняти місця на землі, а щоб пробудити повагу. Це місце, скажу по совісті варто, щоб його відвідали, просто музей надгробного мистецтва. Якщо не поскупитися на екскурсію, то й не помітите, що вже пора поспішати на виставу.
Трамваєм з цвинтаря, як з корабля на бал, в оперу. Тут гарно: мармур різних кольорів, ступені, ліплення. Спробуйте відвідати дзеркальний зал. Після представлення рухайте до вокзалу і додому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий